Ošmucnieks startēs MTB downhill sacensībās Megavalanche. ZeKurbulis

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

21. decembris, 2017

Par raidījumu
ZeKurbulis vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu ir aicinājuši MTB sportistu Gustu Ošmucnieku. Velosipēds ir Gusta dzīve – viņš startējis visās MTB disciplīnās un ir pirmais Latvijas MTB braucējs, kurš ar MTB velosipēdu izpildījis backflip. Skatītājiem būs iespēja uzzināt par sportista lielo mērķi un izaicinājumu, kas ir dalība pasaulē garākajās MTB downhill sacensībās Megavalanche tuvāko divu gadu laikā. Kā Gusts gatavojas, lai būtu starp labākajiem 400 sacensību dalībniekiem startā no sniegotās virsotnes, to noskaidrosim jaunajā raidījumā.

Artūrs Virbulis šoreiz stāstīs par pasaulē bīstamākajām un ekstrēmākajām motoru sporta sacensībām Baja 1000. Tās jau 50. gadu notiek Meksikā un tiek dēvētas arī par mini Dakāru. Sacensību dalībniekiem ir vienā gabalā jāpieveic 1800 kilometru, labākie braucēji to spēj aptuveni 20 stundu laikā. Baja 1000 piedalās džipi, kvadracikli, bagiji, motocikli un citi braucamrīki. Sacensības vieglākas noteikti nepadara skatītāju nesankcionētā iesaiste, radot dažādus šķēršļus un pašrocīgi būvējot tramplīnus.

Bet Ilmārs Līkums ar kolēģiem pārrunās Suzuki atvadas no motokrosa – kā tas ietekmēs sportistus, citus motociklu ražotājus un turpmāko sacensību norisi. Tāpat arī šoreiz sarunas tēma ir arī Mazda veiktās 11 000 autovadītāju aptaujas par autonomajām automašīnām rezultāti.

Tev varētu patikt