Animācijas filmas "Mans mīļākais karš" īpašie spēkrati. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

8. oktobris, 2020

Par raidījumu
"Mans mīļākais karš" balstās Ilzes bērnības atmiņās par pieaugšanu Kurzemes pusē absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Pirms pirmizrādes Latvijā šī gada rudenī animācijas filma jau guvusi pasaules kritiķu atzinību –"Mans mīļākais karš" šovasar atzīts par labāko konkursa programmā "Contrechamp" Eiropas lielākajā animācijas festivālā Ansī.

Tā kā šī ir filma ar road movie elementiem, ĀTRUMA CILTS vadītājs Pauls Timrots aicinājis Ilzi Burkovsku-Jakobsenu uz sarunu, lai uzzinātu vairāk par filmiņā redzamo spēkratu nozīmi viņas dzīvesstāstā.

Animācijas filma ir tapusi desmit gadu laikā, piemeklējot laikmetam un videi atbilstošus elementus, tostarp braucamrīkus – autobusu, traktoru ar riteņiem un ģimenes automašīnas. Tā kā fotogrāfiju vai citu arhīva liecību par šo vēstures posmu nav bijis, filmas radošā komanda veikusi izpēti un konsultējusies ar šo laiku piedzīvojušajiem ģimenes locekļiem, lai detaļas būtu precīzas.

Braucamrīkiem ir bijusi liela loma Ilzes dzīvē – režisore dalīsies stāstā, kā tikt pie jauna "Moskviča", noorganizēt regulāru autobusu satiksmi  uz Alsungu un kāds sakars senā suitu ceļa rallija trasei ar tautas mīlestību. Ko nozīmē ģimenes auto numurs ĻUB un kāpēc drošības jostu neesamība tēva jaunajā "Žigulī" ir režisores dzīvē liktenīga tēma, noskaidrosim jaunajā radījuma sērijā.

Tev varētu patikt