Timrots manevrē ar 50 gadus senu sniega moci "Buran". Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

Par raidījumu

Unikālā sniega moča saimnieks Krišjānis Galiņš ir senās tehnikas entuziasts. Hobijs aizsācies bērnībā ar mopēda "Gauja" skrūvēšanu, un laika gaitā apgūti arī lielāki Padomju Savienībā ražotie braucamrīki. Pie sava "Buran" viņš ticis nejauši  – pirms trīs gadiem, caur sludinājumu par 100 eiro iegādājies pusizjauktu sniega motociklu ar oriģinālo "RMZ" rūpnīcas motoru.


Tā kā Krišjānis pēc profesijas ir elektroniženieris, viņš "Buran" darba kārtībā savedis paša spēkiem, turklāt izrādās, ka detaļas sniega moču senioram bijušas pieejamākas nekā šī paša gadagājuma Rietumos ražotajiem spēkratiem. Skats var būt maldinošs, jo vizuāli necilajam "Buran" ir 635 kubikcentimetru motors un 28 zirgspēki, kas ļauj ieskrieties līdz 70 kilometriem stundā. Krišjānis zina stāstīt, ka vecmeistari vīlē pat ar 90 km/h. Jāņem vērā, ka degvielu "Buran" ēd kā raķete – 25 līdz 30 litru uz 100 kilometriem – un ir lielas iespējas, ka braucamrīks garākā distancē padosies pirms finiša. Tomēr ar to ir iespējams noķert ziemas sajūtu, ja esi gatavs regulāri novērst tehniskās ķibeles.


Pauls Timrots ir apņēmies pārbaudīt, kā unikālais spēkrats manevrējams un ko tas spēj parādīt slalomā. Pēc pirmā brauciena ir skaidrs, ka joki mazi – ir jāpieliek lielas pūles, lai elles aparātu savaldītu un uztaisītu pagriezienu pat lielākā rādiusā.

Tev varētu patikt