Deju koncertuzvedums LĪGO SAULE

Saglabāt
Dalīties

Koncerts

Par raidījumu

Šajos Jāņos kopā ar tautas deju ansambli LĪGO piedāvājam īpašu vasaras saulgriežu mistēriju, deju koncertuzvedumu Valātas pilskalnā 3 daļās – LĪGO SAULE, izdejojot jau iemīļotas un vēl līdz šim neredzētas Jāņa Purviņa horeogrāfijas, kā arī kopīgi izdzīvojot saules pavadīšanu un uguns rituālu.

Koncertuzvedumu veido trīs daļas. Pirmajā daļā “LĪGO treji vārti” iekļautas 14 skatītāju iemīļotas un dejotāju sirdīm tuvas dejas un viena horeogrāfiska miniatūra par Kurzemi, vasaras pilnbrieda laiku un gada īsāko nakti Jāņa Purviņa, Gunas Trukšānes un Anda Lagzdiņa horeogrāfijā, ko izdejo TDA “Līgo” trīs dejotāju paaudzes, pavisam 100 dejotāju.

Tam seko saules pavadīšana un uguns rituāls Julgī Staltes un Ērika Zepa vadībā, piedaloties TDA LĪGO trijām dejotāju paaudzēm. Lielajā ziedēšanas trakumā uz zemes kulminē mūžīgā auglības un saules dzīvības spēka mistērija, kas nav iedomājama bez jāņugunīm – šķīstošās, svētību un auglību nesošās uguns stihijas. Uguns rituāls gada īsākajā naktī enerģijas, izturības un spēka vairošanai vienmēr ir bijusi daļa no saulgriežu maģijas. Šajā uguns rituālā paredzēts iedegt uguni, pavadot sauli un dziedot dziesmas.

Bet mistērijas noslēdz Jāņa Purviņa un grupas “ImantaDimanta un draugi” sadarbībā tapusi horeogrāfiska uzveduma “LĪGO Jānis” pirmizrāde – 10 dejas, kas sākotnēji radītas kā vasaras saulgriežu dziesmas, piedaloties Katrīnai Dimantai, Laimai Dimantai un TDA “Līgo” trijām dejotāju paaudzēm.

*Koncertuzvedums filmēts, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un nepieciešamos piesardzības pasākumus.