Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem

Saglabāt
Dalīties

Koncerts

11. novembris, 2020

Par raidījumu
Skaties Lāčplēša dienas koncertu BRĪVĪBAS CĪNĪTĀJU GARS CAURI VISIEM LAIKIEM. Koncerta programmā izskan Lāčplēša dienai veltīts muzikāls uzvedums “Uz priekšu, Latvieši”, biedrības “Vilki” pārstāvja Edgara Lipora režījā un muzikālās grupas “Laimas muzikanti” (muzikālais vadītājs Artūrs Uškāns) koncerts.

„Un tūkstoši krita un kritīs vēl, kā savas dzimtenes sargi, bet Latvija dzīvos un brīva būs – un tādēļ tas nebij par dārgi”. Šie skarbie vārdi ir iekalti akmenī 1932. gadā pie Drustu baznīcas kā veltījums saviem kritušajiem dēliem Drustu draudzē. Brīvības cīnītājiem veltītās piemiņas rindas ir visos Latvijas novados akmenī cirstas. Akmenī cirstie burti ir mūžības skarto liecība tam, ka brīvību neviens nedāvina, tā ir vienmēr jāizcīna un bieži par dārgu asins cenu. Mums, brīvības cīnītāju mantiniekiem, ir svēts pienākums Latvijas neatkarību nosargāt kā dārgu dāvanu, lai to nodotu nākamajām paaudzēm. Godinot brīvības cīnītāju piemiņu mēs stiprinām sevi, savu ģimeni un savu valsti. Mūsu bērnos briest savas zemes patriotisms un spēja noturēt stipru savu valsti.

Koncertu rīko Rīgas Latviešu biedrības Nacionālās identitātes komisija sadarbībā ar biedrību “Vilki” un Rīgas domes atbalstu Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē.