LAMPA 2020: Vardarbība jauniešu vidū – saruna, strīds, noziegums!

Saglabāt
Dalīties

Konferences

3. septembris, 2020

Par raidījumu

Šodien viena no lielākajām problēmām jauniešu vidū ir nespēja veidot attiecības un nepieciešamības gadījumā risināt konfliktus, kas nereti noved līdz pat noziegumam. Ir svarīgi atcerēties, ka noziegums jaunieti un jaunieša nākotni var būtiski ietekmēt. Ja izdarīts noziegums, tiesībsargājošām iestādēm un speciālistiem ir jāveic sarežģīts darbs, lai noziegumā iesaistītās puses varētu nonākt atpakaļ uz veselīgas dzīves ceļa. Vai mums — plašākai sabiedrībai — nav pienācis laiks ieskatīties problēmai acīs un visiem kopā rīkoties, pirms noziegums jau atkal ir noticis?

Valsts probācijas dienests un Ieslodzījumu vietu pārvalde ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu jau ceturto gadu īsteno projektus, kas stiprina un modernizē Latvijas korekcijas dienestu sistēmu. Ceļā uz drošāku sabiedrību projekti ne tikai ceļ probācijas un cietumu darbinieku profesionālo kapacitāti, bet arī, iesaistot sabiedrību, būvē unikālu brīvprātīgā darba sistēmu probācijas un cietumu klientu atbalstam.

Rīko:

Tieslietu ministrija

Sadarbībā ar:
Valsts probācijas dienests

Vada:
Dāvis Valdnieks
, Pasākumu vadītājs, televīzijas producents, bijušais LTV "Rīta Panorāmas" un citu raidījumu vadītājs

Piedalās:
Mārtiņš Aleksandrovičs, Latvijas moto frīstaila zvaigzne
Arlita Laine, Probācijas speciāliste darbā ar bērniem un jauniešiem
Kristiāna Lapiņa, Sociālās uzvedības korekcijas eksperte, sociālpsiholoģisko treniņu un programmu vadītāja
Emīls Ūdris, Klīniskais psihologs ar papildu izglītību kognitīvajā neirozinātnē, Pusaudžu resursu centra programmu virsvadītājs
Sanda Gertnere, Ghetto mamma


Tev varētu patikt