LAMPA 2020: Miera sarunas un varas attiecības skolu gaiteņos

Saglabāt
Dalīties

Konferences

4. septembris, 2020

Par raidījumu
Šī būs diskusija ar izglītības jomas profesionāļiem, vecākiem un jauniešiem par esošo un vēlamo domstarpību risināšanas pratību Latvijas skolu gaiteņos un klasēs. Sarunas ietvarā mēs pievērsīsimies konfliktu cēloņiem, varas attiecībām un atbildības dalīšanai par konfliktu risināšanu pedagogu – skolēnu, pedagogu – vecāku, pedagogu – skolas vadības, skolēnu – skolēnu un skolēnu – vecāku starpā.

Izglītības vide un mācību process veido un nostiprina skolēnu pasaules izpratni par to kā rūpēties un pastāvēt par savām vajadzībām vai tieši otrādi — nodot un ziedot tās. Šī pieredze rada priekšnoteikumus sadarbības vai cīņas un pakļāvības attiecībām un attīsta katra bērna iekšējo pasaules skaidrošanas stāstu. Stāsts var sevī nest veselīgas atbildības un empātijas klātbūtni vai vainošanas, kaunināšanas un sodīšanas domāšanas “kodu”.

Kādu ceļu ejam, gribam un varam iet, turpinot skoloties? Kā skoloties, lai nonāktu un noturētos uz miera nevis kara takas — par to šajā sarunā.

Rīko:
Ilze Dzenovska, mediatore un profesionāle konfliktu risināšanas, cieņpilnas komunikācijas un miera izglītības jomā

Sadarbībā ar:
Peace Lab

Piedalās:
Kārlis Andersons, Pārdaugavas Montesori pamatskolas direktors
Ilze Sondore-Drukaļska, Rīgas Austrumu vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā, sociālo zinību skolotāja
Dace Kotzeva, Juriste, M.iur. Mediju un intelektuālā īpašuma jomā, Biedrības "Par legālu saturu" vadītāja, 3 bērnu mamma.

Tev varētu patikt