Jaunās reisu vadības sistēmas prezentācija

Saglabāt
Dalīties

Konferences

11. jūnijs, 2021

Par raidījumu
Pasākumā laikā Rīgas Starptautskā autoosta iepazīstina ar saviem nākotnes un digitalizācijas plāniem, kā arī stāstīs par jauno reisu vadības sistēmu, tās darbības pamatprincipiem un priekšrocībām. 

Piedalās
  • Kristiāns Godiņš, ATD valdes priekšsēdētājs
  • Vaira Gromule, RSA valdes priekšsēdētāja
  • Juris Binde, LMT prezidents
  • Moderē Elīna Lidere, LMT preses sekretāre 

Lai modernizētu reisu pārvaldību, Rīgas starptautiskajā autoostā (RSA) uzstādīta inovatīva reisu vadības sistēma, kas turpmāk ļaus lielāko daļu ar pasažieru pārvadājumiem saistītās informācijas apstrādāt digitālajā vidē. Jauno reisu vadības sistēmu izstrādājis LMT. Plānots, ka jau tuvākajā nākotnē sistēmu transporta plūsmas plānošanai un pārvaldībai varētu izmantot arī citu Latvijas pilsētu autoostas.

RSA ir viens no centrālajiem pasažierpārvadājumu mezgliem Latvijā. Aizvadītā gada sākumā no tās diennaktī izbrauca 750 pasažieru autobusu, bet viena platforma apkalpoja pat 55 autobusus dienā. Līdz šim RSA reisu vadību nodrošināja dispečeru dienests, izmantojot 2003. gadā ieviesto sistēmu “Baltic Lines”, kurā liela daļa aktivitāšu jāveic manuāli, palielinot izpildes laiku un cilvēcisko kļūdu risku informācijas apmaiņas procesos.

Tev varētu patikt