LAMPA 2020: Vai izklaide izglābs žurnālistiku? (EN)

Saglabāt
Dalīties

Konferences

4. septembris, 2020

Par raidījumu
Jau vairākus gadus tiek runāts par mediju krīzi, ko raisījis ienākumu sarukums, auditorijas paradumu maiņa, politiska un finansiāla spiediena izdarīšana, jauno tehnoloģiju ienākšana un dezinformācija. Jaunu triecienu medijiem radīja Covid-19 krīze, kas daudziem lika “savilkt jostas” un meklēt jaunus ienākumu avotus. Par spīti sarežģītajai situācijai mediji ir spējuši piesaistīt papildus auditorijas. Ar jauniem, arī izklaidējošiem, formātiem tiek radīts kvalitatīvs un nopietns saturs.

Pieredzē dalās Lietuvas Laisve TV, kas no sākotnēja politiskā satīras šova izaudzis par nozīmīgu mediju, kas nodarbojas arī ar pētniecisko žurnālistiku, pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica iknedēļas politiskās satīras raidījuma “Starp citu” vadītājs, un vairāku pazīstamu Igaunijas žurnālistu izveidotā projekta ”Levila” pārstāvis.

Sarunas par mediju nākotni šobrīd pārsvarā ir pesimistiskas, taču mūsu pasākuma mērķis ir demonstrēt, ka arī šādos apstākļos iespējams radīt kvaltitatīvus un auditorijas pieprasītus produktus. Vienlaikus plānots diskutēt, cik lielā mērā saturā nopietna žurnālistika var izmantot izklaidējošus formātus.

Pasākums notiks angļu valodā, klātienē tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Pasākums notiek sadarbībā ar EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu (2014-2021).

Rīko:
Baltijas Mediju izcilības centrs

Vada:
Gunta Sloga, žurnāliste

Piedalās:
Jānis Kronis, aktieris, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica raidījuma “Starp citu” vadītājs
Daniel Vaarik. mediju un komunikācijas eksperts
Dominykas Šumskis, Laisve TV programmu direktors

Tev varētu patikt