Opening of International Economics Olympiad

Saglabāt
Dalīties

Konferences

26. jūlijs, 2021

Par raidījumu

Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē piedalās skolēnu komandas no 43 pasaules valstīm. Olimpiādi atklāj un pasaules jaunos talantus ekonomikā uzrunā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Starptautiskās ekonomikas olimpiādes prezidents Danils Fedoroviks (Danil Fedorovykh), kā arī SEB bankas valdes loceklis Kristaps Strazds un LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Šogad Starptautiskajā ekonomikas olimpiādē ar piecu skolēnu komandu piedalīsies ASV, Albānija, Armēnija, Austrālija, Bangladeša, Baltkrievija, Brazīlija, Bulgārija, Kambodža, Kanāda, Ķīna, Kolumbija, Horvātija, Ekvadora, Gana, Grieķija, Hongkonga, Indija, Indonēzija, Irāna, Īrija, Kazahstāna, Kirgizstāna,  Latvija, Libāna, Lietuva, Malaizija, Meksika, Nepāla, Jaunzēlande, Nigērija, Polija, Portugāle, Rumānija, Krievija, Dienvidkoreja, Spānija, Šrilanka, Šveice, Taivāna, Taizeme, Turcija, Uzbekistāna un Vjetnama.

Šogad Starptautiskā ekonomikas olimpiāde notiks jau ceturto reizi un Latviju olimpiādē pārstāvēs divi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni - Andris Dalbiņš un Jēkabs Gritāns, Valts Vītums - Jaunzems no RTU inženierzinātņu vidusskolas, Roberts Ralfs Vārslavs no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Emīls Šmits no Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas. Pērn visi Latvijas komandas dalībnieki ieguva medaļas un 4. vietu valstu kopvērtējumā. Savukārt 2019. gadā mūsu komanda no olimpiādes atgriezās ar sešām medaļām. 2018. gadā Latvijas komanda kļuva par labākajiem pasaulē un ieguva 1. vietu visu komandu kopvērtējumā. 

Pasākuma darba valoda – angļu.

Tev varētu patikt