Vai Baumanis un Nitišs var uzvarēt ar elektromobiļiem? ZeKurbulis

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

21. septembris, 2017

Par raidījumu

Andris Dambis var lepoties ar vairākkārtēju dalību prestižajā Dakaras rallijā. Turklāt viņa un Māra Saukāna ekipāža bija pirmā pasaulē, kas šajā transkontinentālajā bezceļu rallijreidā piedalījās ar elektromobili. Sarunā ar ZeKurbulis vadītāju Paulu Timrotu par elektromobiļu nākotni autosportā Andris skaidros, kā šādu auto jauda varētu palīdzēt Jānim Baumanim un Reinim Nitišam braukt vēl ātrāk. Viņš ir pārliecināts – ar elektrību darbināma mašīna ir spējīga apdzīt jaudīgākos rallijkrosa spēkratus un palielināt mūsu sportistu iespējas uzvarēt Pasaules čempionātā.

Raidījuma studijā viesosies arī retro auto sacensību "Legend World Finals" dalībnieki – Valters Zviedris un Garijs Rožkalns. Abi sportisti dalīsies iespaidos pēc ievērības cienīgās cīņas. 16 gadus jaunais Valters uzrādīja lieliskus rezultātus "Semi-Pro" klasē un guva ceturto vietu 21 sportista konkurencē. Savukārt Garijs Rožkalns, sacensību debitants, savās pirmajās "Legend World Finals" izcīnīja piekto pozīciju.

ZeKurbulī neiztikt arī bez auto industrijas aktualitātēm un autosporta ziņām. Šovakar uzmanības centrā ir franču auto ražotāja "Renault" jaunā "Megane RS". Auto žurnālists Ilmārs Līkums pētīs, vai šis "Renault" hečbeks ir karstākais piedāvājums savā segmentā. Bet Artūrs Virbulis skaidros, vai pēc motokrosa MX2 titula iegūšanas Paulam Jonasam jāpāriet uz MXGP.

Tev varētu patikt