Šampanieša laistīšanās tradīcijas sportā. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

7. augusts, 2019

Par raidījumu

Skaties jauno ĀTRUMA CILTS epizodi. Šoreiz Pauls Timrots nolēmis noskaidrot sportā populārās šampanieša laistīšanās tradīcijas noslēpumu un sarīkot dzirkstošā dzēriena "salūta" dueli. Piedalīties dullajā eksperimentā aicināti sportisti ar uzvarētāja gēnu – ātrākā sieviete ātrumlaivu sportā Ieva Millere un drifta zvaigzne Kristaps Blušs. Lai gan varētu šķist, ka šampanieša pudeles korķi izšaut nav grūti, to izdarīt ar profesionāla sportista cienīgu precizitāti nemaz nav viegls uzdevums.

Pirms sākt "šampanieša karus", Pauls uz sarunu aicinājis vīnzini un šampanieša vēstnieku Baltijā Gintu Sniedzi, kurš skaidros, kā aizsākās tradīcija svinēt sacensību uzvaru, laistoties ar šampanieti, un kādēļ jautrajai nodarbei izvēlēts tieši šis dzēriens.

Arī šampanieša dueļa dalībnieki – Ieva Millere un Kristaps Blušs – savā karjerā uz pjedestāla kāpuši ne vienu reizi vien. Ieva tomēr neslēpj, ka piešķirto šampanieša pudeli viņa labprātāk noliek piemiņai plauktā. Savukārt Kristapam gan ir stratēģija, kā aplaistīt pretiniekus, bet pašam tikt sveikā cauri. Arī Gints Sniedze sportistiem sarūpējis padomus iespaidīgam šampanieša "salūtam", lai abi var kārtīgi sagatavoties dzirkstošajai cīņai.

Noklausījušies instruktāžu, Ieva un Kristaps ņem rokā šampanieša pudeles un ir apņēmības pilni izcīnīt uzvaru. Kurš no sportistiem pratīs izšaut šampanieti pirmais un kuram laistīšanās ar šampanieti izdosies iespaidīgāka, noskaidrosim jaunākajā ĀTRUMA CILTS raidījumā.

Tev varētu patikt