Ratiniks rīko 48 stundu velo sacensības. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

5. jūlijs, 2018

Par raidījumu

Tā kā šovasar Latvijā ir rekordliels velosipēdistu skaits, un braucēji ir labā formā, ĀTRUMA CILTS vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši pieredzējušo velo braucēju Krišjāni Ratiniku. Viņš pastāstīs par savu sezonas sākuma 3400 kilometru braucienu ar šosejas velosipēdu pa Itāliju - no Sicīlijas līdz Nicai. Pauls un Ilmārs izjautās Krišjāni, kāda ir Itālijas satiksme no latviešu velo braucēja skatpunkta un kāda bijusi cīņa par vietu uz ceļa ar temperamentīgajiem itāļiem.

Krišjānis Ratiniks šosezon startējis Latvijas kalnu divriteņu čempionātā un šosejas čempionātā, salīdzinot spēkus ar citiem amatieriem. Tā kā Krišjānis ir viens no tiem braucējiem, kuri protestējuši pret sacīkšu norisi, skatītājiem būs iespēja uzzināt kā rīkot kvalitatīvas sacensības un vai velobraucēju protesti ko mainīs. Velomens pastāstīs arī par paša rīkotajām Zilupe–Rīga 48 stundu sacensībām "Velorealitāte", kur vēl pieejamas brīvas vietas velo entuziastiem. Un kāpēc velotrenažieris ir kā mākslīgā sieviete, noskaidrosim jaunajā raidījumā!

Autosporta žurnālists Artūrs Virbulis šoreiz nāk ar ziņām no Nirburgringas trases Vācijā. Tur nesen Porsche gāzis savu 35 gadus nemainīgo ātruma rekordu, Porsche 919 Hybrid Evo uzrādot 5 minūšu un 19 sekunžu absolūto trases laiku. Raidījuma vadītāji noskaidros, kā jaunais auto atšķiras no senākā Porsche modeļa, kam izdevies tik ilgus gadus saglabāt rekordu, un cik ļoti sacensību noteikumi ierobežo inženieru spējas.

Tev varētu patikt