E-autosportisti dodas trasē ar īstu rallija auto. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

3. jūlijs, 2019

Par raidījumu

Raidījumā nebijis notikums – Paula Timrota lomā iejuties autosportists Reinis Nitišs. Arī raidījuma stāsts šoreiz par jaunumiem motoru sporta pasaulē – Latvijā pirmajām e-autosporta sacīkstēm "E-autosport Grand Prix" (EGP) rallija disciplīnā. Taču notikumi neaprobežosies vien ar virtuāliem auto, jo e-autosportisti pirmo reizi izmēģinās spēkus pie īsta rallija auto stūres "333" trasē autošosejas braucēja Ģirta Krūzmaņa vadībā.

E-autosports pasaulē un arī Latvijā arvien straujāk kļūst populārs, pārliecinoši piesakot sevi kā autosporta nākotni. Pat rallija leģenda Reinis Nitišs ir iemēģinājis braukšanu ar e-auto, un ar lielu interesi devies iepazīties ar e-autosporta sacīkstēm un to dalībniekiem. EPG ir aizvadījis savu pirmo čempionātu rallija disciplīnā, un divi uzvarētāji tikuši pie iespējas izbraukt ar īstiem sacīkšu auto "333" trasē. ĀTRUMA CILTS devusies uz norises vietu, kur Reinis satiek sacensību organizētāju Raimondu Strokšu, lai noskaidrotu, kā radās ideja veidot e-autosporta sacensības, cik liela ir sportistu atsaucība Latvijā un kādi ir organizatoru plāni nākotnei.

Reinis trasē satiek arī EGP čempionāta uzvarētājus – Krišu Jaunzemi un Ralfu Igaveņu, kurus sagaida liels izaicinājums – viņiem savas braukšanas prasmes jāpierāda nevis pie virtuāla, bet gan īsta sacīkšu auto stūres īstā trasē. Abi sarunā atklās, kā nolēma pievērsties e-autosportam un kā vērtē savas izredzes pie rallija mašīnas stūres.

Sportistiem sagatavoties lielajam pārbaudījumam palīdz pieredzējušais pilots Ģirts Krūzmanis, kurš pēc tikšanās ar  braucējiem atzīst – ir grūti prognozēt iznākumu. Savukārt Raimonds Strokšs savās prognozēs ir optimistisks un pārliecināts, ka sportisti pratīs braukt arī ar īstu auto.

Tev varētu patikt