Timrots uzstāda personīgo rekordu ar TCR klases "Audi". Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

10. jūnijs, 2020

Par raidījumu

TCR klase ir autošosejas pēdējo gadu jaunums, kur sākotnēji startēja lietuviešu un igauņu sportisti, bet latviešiem savu TCR automobiļu nebija. Situācija ir mainījusies un ĀTRUMA CILTS vadītājs Pauls Timrots ir gatavs izmēģināt savus spēkus pie latviešu TCR auto stūres.

Lai arī TCR ir autošosejas "augstākais gals", Andis Meilands, Baltijas autošosejas čempionāta organizators zina stāstīt, ka šie automobiļi cenas un apkopes ziņā ir visdemokrātiskākie no visām autosporta klasēm, kurās tiek rīkoti pasaules čempionāti. Bet ātruma ziņā TCR ir līdzvērtīgi jaudīgi, jo, piemēram, Biķernieku trasē var sasniegt apļa laiku 1 minūte un 23 sekundes.

Lauris Vīgants, "LV Racing" komandas vadītājs Paulam piedāvā izmēģināt "Audi" TCR šedevru, 350 zirgspēku priekšpiedziņas sacīkšu auto. Tā kā TCR klasē braucējiem ir jāvadās pēc ražotāju un sacensību rīkotāju noteiktajām prasībām, "Audi" ir rūpnīcas sagatavots un tam vajadzīga tikai neliela mehāniķu palīdzība. Turklāt tā vairāk nekā 100 litrus ietilpīgā bāka ļauj startēt arī izturības sacensībās.

Dārgākās TCR auto versijas maksā ap 110 000 eiro, tāpēc Paula nervi jau pirms starta būs saspringti, jo ir skaidrs – šī auto vadīšanu apgūt nemaz nav tik viegli. Lai pārbaudītu, kā to vada un cik no TCR auto var izspiest profesionālis, Paulam palīgā nāk arī ātrākais latvietis uz četriem riteņiem Konstantīns Calko. Viņa apļa laiks – 1 minūte un 26 sekundes, sasniedzot maksimālo ātrumu 198 km/h. Kā Pauls spēs savaldīt TCR spēkratu un nonākt līdz personīgajam Biķernieku trases rekordam, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Tev varētu patikt