Timrots vizinās ar 1976.gada SAAB. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

5. jūnijs, 2019

Par raidījumu

Portāls sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma ĀTRUMA CILTS jaunāko sēriju. Raidījumā turpinās rubrika "Bez ABS", kurā skatītājiem ir iespēja iepazīties ar interesantiem pagājušā gadsimta automobiļiem un to īpašniekiem. Šoreiz ĀTRUMA CILTĪ viesojas režisors un dramaturgs Lauris Gundars un viņa oranžais 76. gada "SAAB 96", kurš krustojumos joprojām spējīgs "izkost" daudzas mūsdienu mašīnas. Tāpat raidījumā atgriežas rubrika "Blondīne servisā" ar Aneti Ķēniņu, kurai uzticēts šķietami viegls uzdevums – nomainīt auto tuvās gaismas spuldzi. Tomēr ne vienmēr viss ir tik vienkārši, kā izklausās.

Režisora Laura Gundara "SAAB" no Stokholmas uz Latviju atceļojis 1991. gadā un kopš tā laika auto ir Laura īpašumā. Sarunā ar Paulu Timrotu Lauris atklās, vai vēl kāds šāds auto Latvijā ir sastopams un cik daudz ieguldījumu nepieciešams, lai uzturētu "SAAB" braukšanas kārtībā. Lauris arī pārliecinoši uzsver – neskatoties uz vecumu, "SAAB" it ne maz nav lēnīgs un bez problēmām iekļaujas intensīvā satiksmē.

Lai ne vien apspriestu, bet arī izmēģinātu auto spējas, Lauris un Pauls kāpj oranžajā mašīnā un dodas testa braucienā. Izbraucot dažus līkumus, Lauris rosina Paulu pašam sēsties pie "SAAB" stūres. Pauls gan atzīst, ka ar šādu auto brauks pirmo reizi, tomēr vilinošajam piedāvājumam piekrīt. Kā Timrotam veiksies ar tik veca auto vadīšanu, noskaidrosim ĀTRUMA CILTS sērijā.

Raidījuma turpinājumā Pauls izaicinājuma stafeti nodot Anetes Ķēniņas rokās, kurai rubrikā "Blondīne servisā" pašas spēkiem jānomaina 98. gada "Volkswagen" priekšējās tuvās gaismas luktura spuldzīti. Lai palīdzētu āķīgajā uzdevumā, Pauls ļauj izmantot mašīnas lietošanas rokasgrāmatu, kurā orientēties Anetei nemaz tik viegli nesanāk. Pēc instrukciju atrašanas jāķeras pie prakses, un šeit blondīnes piedzīvojumi servisā var sākties!

Tev varētu patikt