80.to gadu "Toyota Land Cruiser" kā no serāla "Narcos". Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

22. aprīlis, 2021

Par raidījumu
Mašīnas saimniekam Raivim Pelšam ar to ir īpašas attiecības – "Toyota" gājusi cauri viņa dzīvei 20 gadu garumā un bijis pirmais ikdienas auto. Šī ir Raivja ģimenes mašīna, ko radinieki atveduši no Vācijas, atgriežoties uz dzīvi Latvijā pēc neatkarības atgūšanas. Raivis zina stāstīt, ka savulaik auto ir pirkts Somijā, un divreiz bijis arī Sahārā.

Sākotnēji auto galvenokārt stāvējis laukos un bijis diezgan bēdīgā stāvoklī, līdz Raivis to vinnēja derībās un pakāpeniski sāka atjaunošanas darbus. Lai detaļas nebūtu jātaisa no jauna, Polijā atrasta NATO mašīna ar stingru rāmi un vajadzīgās detaļas miksētas. "Toyotai" ir jauna piekare, četru litru atmosfēriskais dīzeļdzinējs un ap 100 zirgspēju. Pauls Timrots novērtē, ka auto ir ļoti rūpīgi restaurēts un katra mazākā detaļa ir eleganta.

Raivis savu "Toyotu" būvējis ceļošanai un ir pārbaudījis ziemeļos, aiz polārā loka. Izrādās, ka 30 gadīgais seniors ir spējīgs rāpties pa stāvām stigām un mežos parāda labu sniegumu. Jau drīzumā auto būs iespēja trešo reizi atgriezties Āfrikā, jo Raivja tālākajos plānos ir kondicioniera iebūve un brauciens uz Sahāru.

Tev varētu patikt