Zaparožecu sacensību leģenda Kuļikovskis. Ātruma cilts

Saglabāt
Dalīties

Motoru sports

8. aprīlis, 2021

Par raidījumu

Ivars Kuļikovskis savas autosporta gaitas sācis Padomju laikā kartingā, bet plašāk viņu pazīst no pagājušā gadsimta zaparožecu sacensībām, kur Ivars uzrādījis labākos rezultātus ar pašbūvētiem un uzlabotiem auto. Toreiz pie detaļām tikt nebija tik viegli, bet jau tad Ivaram izdevās uzbūvēt divreiz niknāku zapiņu, kam standarta 40 zirgspēku vietā bija 95.

 

Pēc Padomju Savienības beigām Ivars iesaistījies autokrosā, kur sākumā paļāvies uz rūpnīcas uzstādījumiem, bet vēlāk pievērsies amortizatoru regulēšanai un 2005. gadā kļuvis par "Reiger" amortizatoru oficiālo pārstāvi Baltijas valstīs.

 

Skatītājiem būs iespēja ielūkoties Ivara darbnīcā jeb autosporta fabrikā, kur uz unikāliem darbagaldiem top ātrumkārbas, kas dragreisā spēj pat 1000 zirgspēkus izturēt, pusasis, reduktori, amortizatori  un citas individuāli izstrādātas detaļas, ko veikalā nevarēs nopirkt. Kā izrādās, pasaule ir maza un autosportā kvalitāte un unikāli risinājumi ir panākumu atslēga – Ivara darbnīcā radītos risinājumus izmanto sportisti visā Baltijā, Somijā, Grieķijā un pat ASV, Sanfrancisko.

Tev varētu patikt