Koncertfilma KRASTĀ SAVIĻŅOTS

Saglabāt
Dalīties

Koncerts

2021

Par raidījumu

Koncertfilma KRASTĀ SAVIĻŅOTS, kurā ir satikušies komponists Kristaps Krievkalns, dzejas autors Kārlis Kazāks un Saulkrastu koris ANIMA diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, lai kopīgi radītu stāstu par iekšējo brīvību un patiesā “es” apzināšanu. Ja vien ļausies, šis notikums ļaus arī tev piedzīvot savu iekšējo viļņošanos.

KRASTĀ SAVIĻŅOTS muzikālo stāstu papildina mākslinieka Mareka Gurecka jaunradītā dzīvā audekla glezna,  horeogrāfes Ingas Krasovskas veidotā skatuves kustība, kā arī Pāvela Armaņa gaismu un video projekcijas. Kora un instrumentālās grupas skanējumā piedzīvosi elektroniskās un pasaules mūzikas elementus.

KRASTĀ SAVIĻŅOTS stāsta par lielajiem dzīves pagriezieniem, kas liek apstāties, ieklausīties un paver ceļu jaunajam. Kārļa Kazāka sajūtām bagātie teksti un Kristapa Krievkalna enerģiski daudzšķautņainā mūzika ļaus klausītājam piedzīvot sapņus un dzīves pārdomas, apzinoties paralēles, ka viss, kas notiek cilvēka mūža garumā, ir tuvs un radniecīgs arī jūras stihiskajam un neparedzamajam spēkam. Tas būs ceļojums no absolūta miera un sapņa stāvokļa līdz katarsei vai neprātam, ko spēj radīt vētra kā jūrā, tā cilvēkā.

Saulkrastu koris ANIMA ir galvenais šī oriģināldarba iedvesmotājs, tāpat kā jūra, krasts, smiltis, vējš un zvaigznes, kas mums, 21. gadsimta krasta ļaudīm, sniedz patvērumu dzīves sarežģīto izvēļu priekšā.

 

Filma tapusi sadarbībā ar Saulkrastu novada domi, LMT un ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu.