JVLMA un LMT gada balva

Saglabāt
Dalīties

11. janvāris, 2018

Par raidījumu

Atzīmējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas dzimšanas dienu, piedāvājam noskatīties koncertu, kura laikā notika iepriekšējā gada labāko studentu un labākā pedagoga cildināšana. Arī šogad ar LMT atbalstu par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošu aktivitāti Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas nozīmīgāko apbalvojumu –  Gada balvu jaunajam mūziķim – saņēma divi JVLMA jaunie talanti. Šogad tie ir maģistranti: kordiriģents Jurģis Cābulis un stīdzinieks, altists Pēteris Trasuns. Savukārt, ar JVLMA un LMT Gada balvu mācībspēkam 2017 tika godināts ilggadējs JVLMA operstudijas Figaro vadītājs profesors Viesturs Gailis. 

Svinīgajā sarīkojumā muzicēja gan visi Gada balvas laureāti, gan arī solisti Laura Teivāne /soprāns/, Krišjānis Norvelis /bass/, Kalvis Kalniņš /baritons/, Ventis Zilberts /klavieres/, JVLMA simfoniskais orķestris un jauktais koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, diriģenti Jānis Baltiņš, Artūrs Gailis, Andris Vecumnieks.

Krāšņajā un daudzveidīgajā koncertprogramā skan J. VītolaJ. Jančevska un U. Prauliņa kora darbi, fragmenti no B. Smetanas un J. Kalniņa operām un Dž. Gēršvina mūzikla, kā arī J. Ivanova Poema capriccioso altam ar orķestri un A. Dvoržāka Slāvu deja orķestrim. 

Tev varētu patikt