2019. gada aktuālākās tehnoloģiju tendences

Saglabāt
Dalīties

Konferences

1. marts, 2019

Par raidījumu

Šonedēļ Barselonā norisinājās pasaulē vadošā mobilo tehnoloģiju izstāde Mobile World Congress (MWC), kurā ierīču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un izstrādātāji demonstrēja savus jaunākos sasniegumus. Piedāvājam ielūkoties MWC šī gada aktuālāko un nozīmīgāko tendenču topā.
 

Ir skaidrs, ka tehnoloģiju pasaulē uzvaras gājienu turpina 5G tehnoloģija – šī gada jaunums ir gan 5G telefons ar lokāmu ekrānu, gan arī 5G internets, kas drīzumā būs pieejams viedajās mājās un uzturēs arī ekonomikas un rūpniecības asinsriti. Aizvien paplašināsies tehnoloģiju atbalsta funkcijas – piemēram, uzlabosies robotu asistentu spējas, un paredzams, ka virtuālais asistents dzīvos arī katrā jaunajā automašīnā.

Tāpat arī tehnoloģiju iespējas cilvēku dzīvības glābšanā kļūs vēl plašākas – pasaulē jau ir notikusi pirmā attālināti veiktā medicīniskā operācija, un gaidāms, ka drīzumā neaizvietojami palīgi glābšanas misijās būs droni. 2019. gada tendences arī rāda, ka tehnoloģijas paver jaunus apvāršņus sportam, tāpat arī nodrošina arvien reālistiskāku pieredzi mobilo spēļu pasaulē.

MWC ir viens no pasaules vērienīgākajiem notikumiem mobilo tehnoloģiju jomā, kas šogad norisinājās jau 32. reizi. Tas ik gadu pulcē vairāk nekā 110 000 apmeklētāju, dalībnieku un lektoru. MWC prezentētās tehnoloģijas un produkti nosaka gada aktuālās tendences, tāpēc dalībniekiem un viesiem šis ir ļoti nozīmīgs pasākums, kurā piedalās pasaules ietekmīgākie mobilo tehnoloģiju uzņēmumi, to vidū arī Latvijas mobilo tehnoloģiju inovāciju līderis – Latvijas Mobilais Telefons.

Redaktores: Līga Zaumane, Elīna Lidere

Tev varētu patikt