Looking for links between sound symbolism & synaesthesia... (EN)

Saglabāt
Dalīties

Konferences

7. decembris, 2019

Par raidījumu

7. decembrī Latvijas Universitātē notika 14. starptautiskais uztverei, loģikai un komunikācijai veltītais simpozijs “Saistītās maņas: Uztveres modalitāšu saistījums kultūrās (Linking Senses: Cross-Modality in Perceptual Domains Across Cultures)”, kura uzmanības centrā bija jautājumi par cilvēka maņu mijiedarbību – garšas, smaržas, taustes, krāsas, formas un skaņas saistību. 

Notikuma ietvaros piedāvājam noskatīties Oksfordas Universitātes profesora Čārlza Spensa (Charles Spence) lekciju "Crossmodal correspondences: Looking for links between sound symbolism & synaesthesia, & their application to multisensory marketing".

Čārlzs Spencss ir ne tikai viens no Lielbritānijas nozīmīgākajiem mūsdienu zinātniekiem, bet arī izcilākais eksperts zinātnē par garšu un citu maņu saistību. Pētījis krāsas un smaržas ietekmi vīna garšā, kā arī veicis simtiem mūsdienu zinātnē nozīmīgu pētījumu un atklājumu par to, kā citas maņas (skaņa, tauste, krāsa, smarža) ietekmē garšas baudījumu un veido emocijas. Profesora Spensa grāmatas, tostarp “Gastrophysics” ir ne tikai populārzinātniski fascinējošas, bet ir mūsdienu zinātnes zelta fondā. Profesors Spenss ir pasaulē izcilākais garšas pētnieks un multimodālās uztveres eksperimentālās mūsdienu pētniecības pamatlicējs. Viņa pētījumiem ir būtiska nozīme ne tikai uztveres psiholoģijā un uzturzinātnē, bet arī virtuālās realitātes pētījumos un klīniskajā pētniecībā. Prof. Spensa laboratorijas sadarbības partneri ir tādas kompānijas kā British Airways, Starbucks, BMW u.c.

Tev varētu patikt