LAMPA 2020: Performatīvā diskusija jeb brīvais kliedziens ar diskusiju

Saglabāt
Dalīties

Konferences

3. septembris, 2020

Par raidījumu
Par kaķēniem jūrskolās, par lodēm suņa miesā, par fretkām krāsotos ziemas kažokos, par zirgiem līmes rūpnīcās. Par dzīvniekiem un cilvēkiem, par saimniekiem un mīluļiem, par īpašumu un īpašniekiem, par prieku, rūpēm, cēlsirdību un cietsirdību. Par cēloņiem un sekām, par mīlestību un nodošanu, atdošanu, atstāšanu un pārdošanu. Dokumentālos priecīgos un skumjos stāstos balstīta performatīvā diskusija, kas aicina domāt par sabiedrības spēju uzņemties atbildību un just beznosacījuma mīlestību un kopīgiem spēkiem meklē scenārijus empātiskai sadzīvošanai vienā telpā, laikā un valstī.

Diskusija "Lolojumdzīvnieks - privātīpašums vai ģimenes loceklis" veidota sadarbībā ar dzīvnieku patversmi "Ulubele", kas ir viena no retajām dzīvnieku patversmēm, kas nepiekopj dzīvnieku nogalināšanu. Diskusija notiek, lai uzlabotu dzīvnieku aizsardzības jomu Latvijā.

Diskusija ievada lolojumdzīvnieku tiesiskā statusa problēmjautājumos, aktualizējot gan jautājumu par dzīvnieka juridisko statusu (īpašums vai just spējīga būtne), gan nepieciešamās izmaiņas Dzīvnieku aizsardzības likumā saistībā ar lolojumdzīvnieku aizsardzību, esošo situāciju no dažādu nozaru skatu punkta.

Rīko:
kNOT Theatre

Sadarbībā ar:
Radio NABA
Dzīvnieku patversme "Ulubele"

Vada:
Una Ulme, žurnāliste

Piedalās:
Anete Enikova, producente
Anastasija Rekuta-Džordževiča, aktrise
Sergejs Gorohovs, aktieris
Juris Jansons, Latvijas Republikas tiesībsargs
Jūlija Berngardte, aktrise
Marija Golubeva, Vēsturniece, politikas analītiķe, Saeimas deputāte (Attīstībai / Par!)
Edgars Niklasons, režisors un dramaturgs
Evita Bēta, māksliniece
Ilze Džonsone, Dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja

Tev varētu patikt